Wegovy tilskud, pris og dosis

Der gives ikke generelt eller klausuleret tilskud til vægttabsmedicin fra det offentlige herunder Wegovy® tilskud, dog kan en læge søge om enkelttilskud.

Indtil den 1. januar 2024 var der tilskud fra sygeforsikring ”danmark”. Tidligere fik medlemmer af ”danmark” gruppe 1 og 2 et tilskud på 50 %, mens medlemmer af gruppe 5 fik 25 % tilskud. Medlemmer af Basis og Gruppe S fik ikke tilskud. Fra 2024 blev det ikke længere muligt at få et Wegovy® tilskud uanset medlemskab af sygeforsikring ”danmark”.

Wegovy generelt

Overordnet findes Wegovy® i fem forskellige doser, hvoraf prisen afhænger af dosis. Prisen på de første tre doser (0,25, 0,5 og 1,0 mg) er ca. 1320 kr. Herefter stiger prisen til 1840 kr. for 1,7 mg og 2360 kr. for 2,4 mg som udgør den højeste dosis. Pakningsprisen udgør prisen for en pen, der svarer til fire ugers indsprøjtninger en gang ugentligt. Den daglige dosis pris udgør således 44 kr. for de tre laveste doser (0,25 til 1,0 mg) og 88 kr. for højeste dosis 2,4 mg. Alle ovenstående priser er vejledende, da priserne kan variere hver 14. dag. Find aktuelle prislister her.

Fra slutningen af 2022 blev vægttabsmedicinen Wegovy® godkendt til salg i Danmark. Lægemidlet indeholder det aktive stof semaglutid, der efterligner virkningen af kroppens naturligt forekommende mæthedshormon, kendt som glucagonlignende peptid-1 (GLP-1). Når du indtager et måltid, bliver GLP-1 frigivet i tarmene, hvilket sender et signal til hjernen om, at du er mæt. 

Dette påvirker hormonerne insulin og glucagon, som begge produceres i budspytkirtlen. GLP-1 stimulerer frigivelsen af insulin og hæmmer frigørelsen af glucagon. Semaglutid efterligner denne effekt, hvilket sænker appetitten og giver en følelse af mæthed. Du kan læse mere om Wegovy® på Novo Nordisk hjemmeside.

Wegovy® er godkendt som en tillægsbehandling til et vægttabsprogram, der inkluderer en kaloriereduceret kost og øget fysisk aktivitet. Dette indebærer specifikt et dagligt kalorieunderskud på 500 kcal og mindst 150 minutters fysisk aktivitet om ugen. Læs mere om medicinsk vægttabsforløb hos Mitvaegttab.dk. Siden godkendelsen af lægemidlet har den relativt høje pris været genstand for stor debat med hensyn til tilgængeligheden af Wegovy tilskud. Dette har forårsaget forvirring blandt patienter vedrørende deres berettigelse til eventuelle tilskud.

Få overblikket

  •  0,25 mg koster ca. 1.320 kr.
  •  0,50 mg koster ca. 1.320 kr.
  •  1,0 mg koster ca. 1.320 kr.
  •  1,7 mg koster ca. 1.840 kr.
  •  2,4 mg koster ca. 2.360 kr. 

Enkelttilskud og Wegovy tilskud hos Mitvaegttab.dk?

Der findes 3 tilskudstyper. Generelt tilskud, hvor alle borgere får tilskud til den receptpligtige medicin og generelt klausuleret tilskud, hvor tilskuddet kun omfatter særlige patientgrupper, der skal opfylde fastsatte kriterier. Der gives hverken generelt eller klausuleret tilskud på lægemidlet. Den tredje er enkelttilskud. Der er derfor ikke muligt at sige specifikke kriterier, som skal opfyldes for at få enkelttilskud i forbindelse med Wegovy®.

Enkelttilskud er en særbevilling til medicin, der ikke har generelt eller generelt klausuleret tilskud. Det er lægen, der skal søge om enkelttilskud til patienten igennem en ansøgning til Lægemiddelstyrelsen, hvor patientens sygdomsforløb og medicinen skal beskrives. Dine økonomiske forhold har ingen betydning. Der gives sjældent Wegovy tilskud herunder enkelttilskud. Du kan læse mere om enkelttilskud på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Vægttabsforløb hos Mitvaegttab.dk

Hos Mitvaegttab.dk tilbyder vi et vægttabsforløb til en fast månedlig pris uden skjulte gebyrer. Vi har stor erfaring i at tilpasse behandlingen til den enkelte. Mange af vores patienter har haft stor glæde af at forblive på en lavere dosis i længere tid, hvilket kan reducere både omkostninger og bivirkninger ved behandlingen. Selvom tilskuddet blev fjernet fra primo 2024, kan du stadig opnå betydelige besparelser. Læs mere om Wegovy® erfaringer her eller om priser i Tyskland her.

Ved at forblive på lavere doser, kan du spare over 1.000 kr. om måneden sammenlignet med den højeste dosis. Vi tilbyder faste månedlige opfølgninger, hvor vi justerer din recept baseret på dit vægttab, eventuelle bivirkninger, samt tilbyder råd og vejledning i livsstil, kost og motion for at optimere dit velvære. På vores hjemmeside kan du læse mere om prisen på et vægttabsforløb hos Mitvaegttab.dk.

 

Læs om Ozempic vægttab og Wegovy pris her.

Generelt og klausuleret tilskud

Nogle typer af medicin har ”generelt tilskud”. Det betyder, at tilskuddet automatisk gives til alle, der køber denne medicin. Anden medicin har ”klausuleret tilskud”. Det betyder, at tilskuddet gives til patientgrupper, som skal opfylde fastsatte kriterier. Et eksempel på dette er Ozempic, som er sukkersygemedicin, og har samme indholdsstof.