FAQ

På denne side kan du læse mere om vores oftest stillede spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål.

Du melder dig til ved at udfylde kontaktformularen under “Tilmeld”, og hvis du umiddelbart er kandidat, kan du booke en tid til lægekonsultation.

 

Lægesamtale i forbindelse med opstart


Vi sætter god tid af til den første lægefaglige samtale forud for opstart, hvor det vurderes, om du er kandidat til medicinsk vægttabsbehandling. Vi hører din historie og i fællesskab skræddersyer vi det optimale forløb til dig med den nyeste medicinske vægttabsbehandling i kombination med kost og fysisk aktivitet. Vi rådgiver dig i forhold til den medicinske behandling, og vejleder dig omkring kost og fysisk aktivitet. Vi informerer dig om eventuelle bivirkninger ved behandlingen og rådgiver dig omkring injektionsteknikken.

Faste opfølgninger

 

Opfølgninger er skiftlige, og inkluderer vurdering af medicindosis i forhold til op- eller nedregulering af dosis, evt. bivirkninger og behandling af disse, kost, motion, vaner, motivation mm.

 

Du kan til enhver tid kontakte os skriftligt – vi vender tilbage indenfor 24 timer. Især ved opstartsfasen kan der være behov for tættere opfølgning, så du føler dig tryg hele vejen igennem.

 

Du kan til enhver tid afmelde dit abonnement ved at sende os en mail. Der er ingen binding.

Du skal forvente et forløb på 3-36 måneder alt afhængig af dit udgangspunkt. Der er nogle patienter, som skal forvente livsslang vedligeholdelsesbehandling.

Vi bruger primært Wegovy, som er en Glucagon Like Peptide 1 (GLP-1) analog og er udviklet af danske Novo Nordisk. Vi anvender udelukkende medicin, der er godkendt af de danske myndigheder og kan handles i danske apoteker.   

Enten 189 kr. eller 299 kr. pr. måned uden binding. For 189 kr. får man opfølgning efter 1, 3, 6, 9 og 12 måneder. Herefter efter behov. For 299 kr. om måneden er der fast månedlig opfølgning.

 

Du skal være opmærksom på, at prisen ikke inkluderer prisen på det receptpligtige medicin. Prisen på medicinen (vi bruger primært Wegovy) afhænger af dosen:

  • 0,25 mg, 0,50 mg og 1 mg koster ca. 1.325 kr.
  • 1,7 mg koster ca. 1.850 kr.
  • 2,4 mg koster ca. 2.370 kr.

 
1 dosis svarer til 4 ugers behandling.

 

Hos MitVægttab.dk har vi en ikke fast optrapningsplan, som andre klinikker.

Vi følger op hver måned lægefagligt, og tager stilling til, hvorvidt man kan fortsætte på en af de lavere doser. Det kan minimere prisen og bivirkninger, da man kan undgå de højeste doser.

En stor procentdel af vores patienter holde sig på de lavere doser, som dermed kan minimere pris og bivirkninger. Vi har ligeledes udviklet en klik-beregner, så vi kan dosisregulere meget præcist. Du kan se den her

GLP-1 er et hormon, som naturligt findes i kroppen. Det bliver frigivet i vores tarm, når vi spiser. GLP-1 binder til receptorer i hjernen, og giver mæthedsfornemmelse, og når man er bliver mæt hurtigere, så spiser man også mindre. Derfor kan man tabe sig.

Medicinen indsprøjtes gennem huden på maven eller låret, smertefrit og simpelt. Vi anbefaler, man starter med den laveste dosis af medicinen, og gradvist øger dosen i samråd med os læger. Sammen finder vi den dosis, der passer bedst til dig.  

Det afhænger af, hvor længe, du tager medicinen.

Patienter, der har modtaget semaglutid, taber sig i gennemsnit 15,3 kg (14,9%) efter 68 uger, når man sammenligner med patienter, der har fået en pille uden semaglutid (placebo). Det viser forskningen.

Vores egen erfaring er, at man taber sig ca. 8% efter 3 måneder, og vi er i øjeblikket ved at samle data ift. det gennemsnitlige vægttab efter 6 måneder.

Videnskabelige studier viser i gennemsnittet, at du efter 3 måneder: taber dig ca. 6% af din initielle kropsvægt. Hos MitVægttab taber patienterne sig ca. 8% i gennemsnit efter 3 måneder.

Patienter, som stopper med Semaglutid, tager ca. 2/3 af det tabte på igen – over en periode på ca. 1 år. Det viser et enkelt studie.

Dette kan dog formentlig mindskes markant, og måske også undgåes helt. Tag en snak med os, og hør nærmere.

De mest hyppige bivirkninger er kvalme, diarré og forstoppelse. Dehydrering er også en hyppig bivirkning og kan give hovedpine og træthed.

Derudover er der en vigtig, men heldigvis sjælden, bivirkning, og det er bugspytkirtelbetændelse.

 

Du kan til enhver tid skrive til os, og få råd og hjælp hvis du skulle opleve bivirkninger.

Patienter, der har fået Semaglutid får en bedring i deres fysiske formåen, og deres mentale sundhed, sammenlignet med patienter, der ikke har fået Semaglutid.

Vægttab generelt reducerer forekomsten af overvægtsrelaterede følgesygdomme såsom forhøjet blodtryk, søvnapnø, sukkersyge, fedtlever, smerter og slidgigt i hofte, ryg og knæ samt tidlig død. Se yderligere under “Forskning”.

Vi har ingen dyr applikation til din telefon, eller andre smarte (dyre) løsninger. Dette er heller ikke nødvendigt for at få et maksimalt muligt vægttab. Forskningen viser nemlig, at en øget mængde af livsstilsændringer ikke er nødvendige. Den minimale mængde af livsstilsændringer tilbyder vi på MitVægttab.dk, så du kan få dit maksimalt mulige vægttab. Se mere under “Forskning”.

Derudover er vi er et hold bestående af 5 læger samt lægestuderende, som vejleder lægefagligt om lægemidlet, om kosten og motion, og vi har derfor ingen fordyrende mellemled.

Det er korrekt. Dét at udskrive recepten er dog kun én del af vægttabet. Videnskabelige studier har vist, at de patienter, som tabte sig på semaglutid, har tabt sig ved en kombination af kostvejledning, motion, regelmæssige kontroller og semaglutid.

Nogle praktiserende læger har ikke den nødvendige ekspertise og/eller tiden til at vejlede patienter således, og du risikerer derfor enten 1) ikke at tabe dig og 2) ikke at tabe dig så meget, som du potentielt ville kunne med kombinationsbehandling og tæt opfølgning.

Du kan selvfølgelig have en praktiserende læge, som har alle ressourcer i forhold til at guide dig til et vægttab, og i så fald skal du naturligvis vælge dette.

Nej. Wegovy (Semaglutid) er godkendt til voksne med et BMI på ≥ 30 kg/m2 eller ≥ BMI 27 kg/m2 til < 30 kg/m2 og mindst en vægtrelateret følgetilstand.