Giver Sygeforsikring "Danmark” tilskud?

Hvad er Wegovy®?

Lægemidlet Wegovy® indeholder semaglutid, der efterligner virkningen af kroppens naturligt forekommende mæthedshormon, kendt som glucagonlignende peptid-1 (GLP-1). Når der indtages et måltid, bliver der frigivet GLP-1 i tarmene, hvilket sender et signal til hjernen med mæthedsfølelse som følge. Dette påvirkes af hormonerne insulin og glucagon, der begge produceres i budspytkirtlen. GLP-1 stimulerer insulinfrigivelsen og hæmmer glucagonfrigørslen. Insulin fungerer som signalstof til kroppen om at optage sukker fra blodet og derved sænke blodsukkeret. Mens glucagon øger blodsukkeret ved at omdanne glykogen (kroppens lager af kulhydrater) til glukose (sukker).

Semaglutid efterligner denne effekt, hvilket sænker appetitten og giver en følelse af mæthed. Du kan læse mere om Wegovy® på denne hjemmeside.

Til vægttabsbrug er Wegovy® godkendt som tillægsbehandling til et vægttabsprogram, der inkluderer en kaloriereduceret kost og øget fysisk aktivitet. Helt præcist anbefales et dagligt kalorieunderskud på 500 kcal og minimum 150 minutters fysisk aktivitet om ugen. Du kan læse mere om medicinsk vægttabsforløb hos Mitvaegttab.dk her.  Siden godkendelsen af Wegovy har den relativt høje pris og derfor også tilgængeligheden af tilskud fra Sygeforsikring ”danmark” været genstand for stor debat. Dette har medført forvirring blandt patienter vedrørende deres berettigelse til eventuelle tilskud.

Få overblikket

  •  0,25 mg koster ca. 1.320 kr.
  •  0,50 mg koster ca. 1.320 kr.
  •  1,0 mg koster ca. 1.320 kr.
  •  1,7 mg koster ca. 1.840 kr.
  •  2,4 mg koster ca. 2.360 kr. 

Giver sygeforsikring Danmark tilskud?

Der gives ikke tilskud til vægttabsmedicin fra det offentlige. Indtil den 1. januar 2024 var der tilskud fra Sygeforsikring ”danmark”. Tidligere fik medlemmer af ”danmark” gruppe 1 og 2 et tilskud på 50 %, mens medlemmer af gruppe fik 25 % tilskud. Medlemmer af Basis og Gruppe S fik ikke tilskud. Fra årsskiftet er Wegovy® ikke længere tilskudsberettiget uanset medlemskab af sygeforsikring ”danmark”.

Generelt kan man få Wegovy® i fem forskellige doser, hvoraf prisen stiger med stigende dosis. Prisen på de første tre doser (0,25, 0,5 og 1,0 mg) er ca. 1320 kr. Herefter stiger prisen på 1,7 mg til 1840 kr. og prisen på 2,4 mg på 2360 kr. som udgør den højeste dosis. Prisen for én pen Wegovy®, svarer til fire ugers behandling med en ugentlig indsprøjtninger af Wegovy®. Prisen på en daglige dosis

udgør 44 kr. for de tre laveste doser (0,25 til 1,0 mg) og 88 kr. for højeste dosis på 2,4 mg. Alle ovenstående priser er vejledende, da priserne kan variere hver 14. dag. Find aktuelle prislister her og pris pr måned her. 

Enkelttilskud fra Sygeforsikring ”danmark” og tilskud hos Mitvaegttab.dk?

Der findes generelt to tilskudstyper i Danmark – generelt tilskud og generelt klausuleret tilskud. Generelt tilskud omfatter alle borgere, der får tilskud til receptpligtig medicin, mens generelt klausuleret tilskud kun omfatter særlige patientgrupper, der skal opfylde fastsatte kriterier. Der gives hverken generelt- eller generelt klausuleret tilskud på Wegovy®.

Det er muligt at søge enkelttilskud, som er en særbevilling til medicin, der ikke har generelt- eller generelt klausuleret tilskud. Der skal ansøges om enkelttilskud ved Lægemiddelstyrelsen, hvor patientens sygdomsforløb og den pågældende medicin skal beskrives. Dine økonomiske forhold har ingen betydning i vurderingen af ansøgningen. Det er vigtigt at pointere, at der sjældent gives enkelttilskud til Wegovy®. Du kan læse mere om enkelttilskud på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Vægttabsforløb hos Mitvaegttab.dk

Et vægttabsforløb hos Mitvaegttab.dk koster 299 kr. månedligt. Vi har gennem vores erfaringer med hundredvis af patienter stor erfaring i at tilpasse behandlingen til den enkelte. Vores patienter har haft stor glæde af at forblive på en lavere dosis i længere tid, såfremt behandlingseffekten er blevet vurderet tilstrækkelig. Dette kan reducere omkostninger og bivirkninger ved behandlingen.

Selvom Wegovy® tilskud blev fjernet siden januar 2024, kan du stadig opnå betydelige besparelser. Når du forbliver på lavere doser af Wegovy® , kan du spare over 1.000 kr. om måneden sammenlignet med den højeste dosis. Såfremt du dog har tilstrækkelig effekt af de lavere doser, ellers anbefales det ikke at forblive på samme dosis i længere tid ad gangen. Vi tilbyder faste månedlige opfølgninger, hvor vi netop justerer din dosis baseret på dit vægttab, eventuelle bivirkninger, samt tilbyder råd og vejledning i livsstil, kost og motion for at optimere dit personlige velvære og selvopfattelse.

På vores hjemmeside kan du læse mere om vores vægttabsforløb her og hvor hurtigt Wegovy virker her.

Generelt og klausuleret tilskud

Nogle typer af medicin har ”generelt tilskud”. Det betyder, at tilskuddet automatisk gives til alle, der køber denne medicin. Anden medicin har ”klausuleret tilskud”. Det betyder, at tilskuddet gives til patientgrupper, som skal opfylde fastsatte kriterier. Et eksempel på dette er Ozempic, som er sukkersygemedicin, og har samme indholdsstof.