Svær overvægt i Danmark

Der er 900.000 danskere der har et BMI på mindst 30, og dermed er svært overvægtigt  Svær overvægt er ikke bare et spørgsmål om det kosmetiske; det er også forbundet med en betydelig øget risiko for en række alvorlige sundhedsproblemer, herunder diabetes og hjerte-kar-lidelser som blodpropper i hjertet. For de mange, der kæmper med svær overvægt, er der en naturlig interesse i et hurtigt vægttab for at mindske disse risici mest muligt. 

 

Hurtigt vægttab via MitVægttab

Det kan lyde rigtig godt med et hurtigt vægttab, men faktisk er det ikke kun positivt med et alt for hurtigt vægttab. Når man taber er der risiko for at man kommer til at tabe muskelmasse med når man taber fedt. Denne risiko bliver øget markant, hvis vægttabet går for hurtigt. Så selvom vægten falder drastisk, så er det den forkerte slags vægt der falder. 

Man kan minimere mængden af muskelmasse man taber, ved at kombinere vægttabet med styrketræning. Når man styrketræner, så minimerer man muskeltabet, og i mange tilfælde kan man øge muskelmassen mens man taber fedtet. Det er vigtigt at det er den rigtige form for styrketræning, og at kosten fungerer bedst muligt. Det har vi rigtig stor erfaring med hos MitVægttab, og det kan vi guide dig i. 

Påpasselighed ift. et hurtigt vægttab

For dem, der ønsker at tabe sig hurtigt, er det vigtigt at søge professionel vejledning og støtte. Hos MitVægttab har vi omfattende erfaring med med at hjælpe mennesker med at opnå relativt hurtigt vægttab på en sikker og effektiv måde. 

Vores tilgang fokuserer på at opretholde en sund og afbalanceret livsstil, samtidig med at man opnår et gradvis og vedvarende vægttab. Dette indebærer ikke kun at tabe fedt, men også at bevare og muligvis øge muskelmassen gennem passende træning og ernæring. Ved at følge vores vejledning og støtte kan vores patienter opnå en langvarig og bæredygtig forbedring af deres sundhed og livskvalitet, samtidig med at de undgår de potentielle risici ved et for hurtigt vægttab.

Kontakt

Hvis du lider af svær overvægt, eller har et BMI på mindst 27, og ønsker at tage kontrol over din sundhed, så tøv ikke med at kontakte os. Vores team af erfarne læger er her for at guide dig på din rejse mod en sundere livsstil. Tryk TILMELD i højre øvre hjørne, og udfyld vores kontaktformular, så hører du fra os. 

Hvis du er i tvivl om du er egnet, kan du bruge vores BMI-udregner, og udregne dit BMI her

Få mere information om Ozempic restordreOzempic og alkohol, samt Ozempic bivirkninger her.

Læs også mere om Motivation til vægttab og et varigt vægttab her. 

Generelt og klausuleret tilskud

Nogle typer af medicin har ”generelt tilskud”. Det betyder, at tilskuddet automatisk gives til alle, der køber denne medicin. Anden medicin har ”klausuleret tilskud”. Det betyder, at tilskuddet gives til patientgrupper, som skal opfylde fastsatte kriterier. Et eksempel på dette er Ozempic, som er sukkersygemedicin, og har samme indholdsstof.