Wegovy® før og efter

Vægttabsmedicinen Wegovy® tages som en ugentlig indsprøjtning, som du sprøjter ind i fedtlaget under huden på f.eks. maven. Fremgangsmåden er den officielle anbefaling fra European medicine agency 

Hvordan anvender jeg Wegovy®?

Det efterligner virkningen af kroppens mæthedshormon, kaldet glucagon-lignende peptid-1 (GLP-1), der spiller en central rolle i kroppens appetitreguleringen og derved kalorieindtag. Ved brug af Wegovy® øges din følelse af mæthed og intensiteten af din sult og din madtrang reduceres. Wegovy® opstartes på laveste dosis (0,25 mg) og kan gradvist øges over en opstartsperiode på 16 uger. Vi har erfaringer og stor viden fra efterhånden flere hundrede patienter i forløb hos Mitvaegttab.dk og bliver ofte stillet spørgsmålet – Wegovy® før og efter – hvad kan jeg forvente?

Wegovy før og efter

Wegovy® er godkendt som supplementsbehandling til en kaloriereduceret kost og øget fysisk aktivitet, og kan derfor ikke stå alene i et vægttabsforløb. Se om du er kandidat til behandling her. Helt specifikt kræves et dagligt kalorieunderskud på 500 kcal samt minimum 150 minutters varighed af fysisk aktivitet om ugen.

Du vil formentlig kunne mærke forskellen i din appetit fra dag 1 og allerede forvente vægttab fra første uge. Dog er effekten af Wegovy® individuel og afhængig af både arvelige faktorer som din udgangsvægt, men ikke desto mindre din egen dedikation og vedvarende indsats. Det maksimale vægttab har på baggrund af eksisterende studier, vist sig at kunne forventes omkring 68 uger efter opstart af behandling.

Hvor længe skal jeg tage Wegovy® for at se kunne se resultater før og efter?

Behandlingslængden beror først og fremmest på din udgangsvægt og hvor meget du gerne vil tabe dig. Ud det såkaldte STEP-3 studie, tabte patienter, der tog Wegovy® sig gennemsnitligt 16,0% af deres totale vægt efter 68 uger sammenlignet med en placebobehandling, der tabte sig 5,7 %. Deltagerne, der tog Wegovy® tabte sig seks gange mere end deltagere, der ikke tog Wegovy®. Ugentligt kan man derfor cirka regne med et vægttab mellem 0,50-1 kg. For et stabilt og blivende vægttab er det vigtigt, at pointere, at vægttabet ikke skal gå for hurtigt, samtidig med der skal ses løbende resultater, for at det giver mening at fortsætte behandlingen.

Tager jeg på igen efter Wegovy®?

Et medicinsk forløb hos Mitvaegttab.dk er ikke et ”quick fix” til et markante resultater på Wegovy før og efter. Det skal anses som en vægttabsrejse, der kræver dedikation, viljestyrke og motivation til at omlægge sin livsstil. Dét er opskriften på et blivende vægttab. Ved at kombinere Wegovy® med en velafbalanceret kost og regelmæssig fysisk aktivitet får du den bedste strategi for at opnå og fastholde en sundere vægt. Derfor skal Wegovy® ikke anses som en behandling, der kan stå alene; det er en del af en større plan for at forbedre dit velbefindende og øge din livskvalitet. Da Wegovy® virker appetitregulerende og øger mæthedsfornemmelsen, kan du opleve en større sultfølelse, hvis du stopper med at tage det. Dette skyldes, at kroppen kan vende tilbage til sin tidligere appetitregulering uden Wegovy®s indflydelse. Det kan være svært at undertrykke denne øgede sult, hvilket kan føre til, at de fleste spiser mere end, de gjorde, mens de tog Wegovy®, og dette øgede fødeindtag kan medføre vægtøgning.

Sagt på en anden måde; Wegovy® virker kun på ens appetit så længe, man tager det. Derfor hedder det sig, at det er ”livslang” behandling. Det skal dog siges, vi ikke har langtidsstudier endnu, der viser hvad resultatet af langvarig behandling er. Mange af vores patienter har kunnet bevare vægttabet med ændrede vaner og fortsat balanceret og kaloriereduceret kost og fast fysisk aktivitet. Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her

Generelt og klausuleret tilskud

Nogle typer af medicin har ”generelt tilskud”. Det betyder, at tilskuddet automatisk gives til alle, der køber denne medicin. Anden medicin har ”klausuleret tilskud”. Det betyder, at tilskuddet gives til patientgrupper, som skal opfylde fastsatte kriterier. Et eksempel på dette er Ozempic, som er sukkersygemedicin, og har samme indholdsstof.